Daten met de juiste mindset

Zó creëer je de juiste mindset als het op daten aankomt! Als het aankomt op daten besteden we vaak te weinig aandacht aan onze mindset. In plaats daarvan zijn we bezig met wat we aantrekken, waar we naartoe gaan en dwalen onze gedachten geregeld af naar die laatste mislukte date. Maar zou het niet fijn zijn als onze schoenen en parfum niet langer bepalen of een date slaagt of mislukt? Door aan je mindset te werken kan iedere date slagen, zelfs wanneer blijkt dat je niet nog een keer met de persoon in kwestie wilt afspreken.

Hoe je dat doet, met de juiste mindset op date gaan? Deze 3 gouden regels zullen je helpen:

1. Wees eerlijk

Eerlijkheid bepaald in grote mate hoe je je voelt tijdens een date. Spreek je de waarheid of overdrijf je om indruk op iemand te maken? Ben je echt jezelf of probeer je iemand anders te zijn om te voldoen aan de verwachtingen van je date? Oneerlijk zijn, bijvoorbeeld door kleding te dragen die je normaal nooit zou dragen of zeggen dat je veganistisch eet terwijl je dat eigenlijk nooit doet, is oneerlijk tegenover de ander, maar ook ten opzichte van jezelf. Je beperkt jezelf met eisen waaraan je niet voldoet, waardoor je automatisch het gevoel krijgt dat je niet goed genoeg bent. Door gewoon jezelf te zijn en eerlijk te zijn, ben je altijd goed genoeg. Immers, je bent al wie je echt bent.

2. Van ‘de ware vinden’ naar ‘iemand leren kennen’

Als je naar een afspraakje gaat met het idee dat je date weleens de ware zou kunnen zijn leg je erg veel druk op jezelf, je date en het afspraakje. Zodra je je realiseert dat je date niet de ware is ben je direct teleurgesteld en is jullie afspraakje eigenlijk al verpest. Door erin te gaan zonder hoge verwachtingen voorkom je teleurstelling en ben je ook buitengewoon verrast als je date wél erg leuk blijkt te zijn. Heb je een date? Zet de intentie dat je iemand wilt leren kennen, niet dat je de ware wilt vinden. Op die manier blijf je eerlijk tegen jezelf én de ander en luister je oprecht naar wat de ander je wilt vertellen. Als de date dan blijkt tegen te vallen, heb je toch iemand leren kennen en iets kunnen leren. Misschien had de ander wel een heel interessant verhaal dat je fascineerde of heeft hij of zij je laten inzien wat je niet zoekt in een partner. Of misschien houd je wel een hele goede vriend over aan de date, ook al was hij niet de ware. Dat kan allemaal alleen als jouw mindset goed is: je wilt iemand leren kennen en op die manier ook jezelf.

3. Weg met de checklist

Of we ons er nou bewust van zijn of niet: we hebben allemaal een bepaalde checklist in ons hoofd waar onze ideale partner aan moet voldoen. Karaktertrekken, idealen, standpunten en ‘looks’ zijn dingen waar we op letten. Maar waar we vaak op vergeten te letten is het gevoel dat iemand ons geeft, terwijl dat uiteindelijk is waar het om draait. Misschien laat iemand blijken dat hij voldoet aan je checklist, maar geeft deze persoon jouw geen fijn gevoel. Laat je gevoel dus de leidende factor zijn in elke date, niet je checklist.

Kortom: mindset is key! Misschien is het dus beter om bij je volgende date wat meer aandacht aan je mindset te besteden en wat minder aan de perfecte outfit.

Deze blog is geschreven door Charelle Casander. Op haar blog The Scent Of Cinnamon schrijft ze over zingeving, spiritualiteit, het introverte leven en de kleine beetjes magie in ons dagelijks bestaan.