Speeddaten als een zenboeddhist

Speeddaten, leuk! Altijd al een keer willen doen. Een ervaring rijker is nooit weg en wie weet wat eruit komt. Vol enthousiasme besluit je ervoor te gaan.

Maar dan. Strak van de zenuwen. Paniek. Licht in je hoofd. Bijna kotsen. Zijn de singles bij het speeddaten wel leuk genoeg? Ben ik zelf wel leuk genoeg? Ga ik niet keihard af als een gieter? Zie ik het daten eigenlijk nog wel zitten? Zie ik het hele leven eigenlijk nog wel zitten?

Relax!

Breng, voordat de speeddate begint, je aandacht even naar je ademhaling. Adem diep in en laat daarna langzaam de lucht ontsnappen. Als je dit tijdens de datewissels herhaalt, zit je straks te daten als een zenboeddhist.Wanneer je ademhaling rustig is, kun je je richten op de ander. Valt er in eerste instantie een stilte, raak dan niet in paniek. Voordat de stilte ongemakkelijk wordt, kun je heus wel een openingszin verzinnen.

Vraag maar raak

Begin bijvoorbeeld met een vraag. De vraag is natuurlijk alleen: wat vraag je? Waarschijnlijk beland je al snel in de standaard vragen over werk en hobby’s. Niet echt ruig, maar op zich prima vragen om een beetje een beeld van iemand te krijgen.
Ook kun je wat creatievere vragen verzinnen, bijvoorbeeld welk boek je date op dit moment aan het lezen is, wat hij/zij zou doen met een miljoen of op hoeveel graden hij/zij een kaassoufflé frituurt.

Het kan ook zijn dat je de speeddate ziet als een strenge selectie, waarna je geen zin hebt om nog met Jan en alleman verder te daten. Dan is het handig om jezelf van tevoren af te vragen wat je belangrijk vindt aan degene met wie je date. Wat wil je zeker weten, voordat je kunt beslissen of je nog eens met de ander wilt daten?

Wat zeg je?

Je ademt, er vallen geen stiltes, je stelt mooie vragen. Check, check, checkerdecheck. Je gaat lekker! Maarre…wat heeft je date nu eigenlijk verteld? Alleen door te luisteren kun je echt contact maken met je gesprekspartner en krijg je de mogelijkheid in te haken op hetgeen hij/zij vertelt. Zo ontstaat er meer dan een simpel vraag- en antwoordspel.

Geniet!

Hoe je ook te werk gaat; uiteindelijk gaat het erom of je een klik met de ander voelt. Of je interesse gewekt is. Hoe je daarachter komt, is aan jou.

Hopelijk hebben we je wat ideeën kunnen geven voor een relaxte speeddate. Houd in gedachten dat het speeddaten vooral een leuke manier is om veel singles op een middag/avond te ontmoeten. Geniet er dus van en neem het vooral niet te serieus. En mocht je toch bijna brakend van de zenuwen over je tafel liggen, bedenk dan dat de single tegenover je waarschijnlijk net zo nerveus is als jij.

Ook je boeddhistische speeddate vaardigheden testen? Bekijk de speeddate agenda en schrijf je in!

10689947_1532087263693630_4780695293807904262_n

© About Love Speeddaten, mei 2014