Date-activiteiten

Workshop portretfotografie voor singles in Amsterdam

We kwamen zoiets leuks tegen op de website van Singles United: een workshop portretfotografie voor singles van 25-75 jaar in Amsterdam. Deze creatieve workshop vindt plaats op zaterdag 28 juli van 10:30 tot 17:00 uur.

De workshop wordt gegeven door Jocelyne Moreau, die fotografeert voor diverse tijdschriften en ontwerpbureaus. Daarnaast geeft ze les aan het Amsterdamse Centrum voor Fotografie en de Fotovakschool.

Haar workshops voor Singles United staan in het teken van portretteren en dat is meteen een leuke manier om elkaar te leren kennen.

De workshop begint met een inleiding op de portretfotografie, met voorbeelden uit fotografie en schilderkunst, en technische tips. Daarna ga je zelf aan de slag, in twee- of drietallen. Eerst ga je elkaar kort interviewen. Daarna ga je, met gebruikmaking van die kennis, elkaar fotograferen. Hierbij zoek je buiten naar een passende achtergrond.

De workshop vindt plaats bij Wijkgebouw Schellingwoude in Amsterdam-Noord, waar veel moois te zien is in de omgeving.

Na een heerlijke lunch met alle singles wordt er een tweede ronde gedaan.

De workshop is zowel voor mensen met een spiegelreflexcamera als met een compact camera. Belangrijk om te weten: de workshop gaat niet over de technische aspecten van fotografie, maar vooral over de kwaliteit van de beelden die je maakt. Dat wil niet zeggen dat de workshop alleen voor gevorderden is, want ook met een compact camera en zonder kennis van techniek kun je je concentreren op de kwaliteit van de beelden.

Na afloop kun je nog gezellig iets gaan drinken met de andere singles.

Aan het eind van de dag heb je hopelijk veel geleerd, leuke mensen ontmoet en je hebt wellicht een mooie foto van jezelf!

Enthousiast? Lees hier meer over de workshop portretfotografie voor singles en geef je op!

 

Single workshop fotografie